Vergoedingen hoortoestellen

Vergoedingen van hoortoestellen
U komt in aanmerking voor vergoeding als er sprake is van een revalideerbaar oor met tenminste een gehoorverlies van 35 Db, gemeten bij een frequentie van 1.000, 2.000 en 4.000 Hz ongeacht het functioneren van het andere oor.

Hoe gaat dit in zijn werk?

De zelfstandige audiciens houden reële prijzen aan, dit kan afwijken van de prijzen die zorgverzekeraars hanteren.

Dat er prijsverschillen zitten in de toestellen komt o.a. door de marktwerking in de zorg. De prijzen van de hoortoestellen worden veelal opgelegd door de verzekeraars, de grote ketens gaan daar akkoord mee. Deze situatie kan ten nadele zijn van service en kwaliteit voor u!

Vaak gebeurt het dat er een hoortoestel wordt aangemeten welke bij uw verzekering past, en niet welke bij uw verlies past. Met andere woorden u krijgt niet altijd de meest passende oplossing voor uw gehoor.

Afhankelijk wat voor polisvorm u heeft (budget polis, natura polis of restitutie polis) kan de basis vergoeding variëren van € 250,= tot € 700,=  per toestel 

Bovenop deze vergoeding is een aanvullende vergoeding mogenlijk als u aanvullend verzekerd bent.

Er zijn hoortoestellen in de database dit zijn de zogenaamde categorie toestellen. Dit zijn de standaard modellen welke door bijvoorbeeld de zorgverzekeraar geselecteerd zijn.

Er zijn ook hoortoestellen buiten deze database, de zogenaamde buiten catagorie. Dit zijn meestal de uitgebreidere hoortoestellen van een veel betere kwaliteit. Deze hoortoestellen vallen in sommige gevallen onder de basis vergoeding.

Ook als u te maken heeft met éénzijdig verlies kunt u een vergoeding verkrijgen voor één enkel hoortoestel

 

Wat kunt u doen

U kunt bij uw verzekeraar informeren. 

Zijn de voorwaarden voor u erg ingewikkeld of onduidelijk? Dan kijken we graag met u mee om voor u de best passende oplossing te vinden